Excelsior en De Graafschap winnaars Fan Awards 2017/’18

Redactie
KNVB Media
7 maart 2018, 18:15

Excelsior en De Graafschap zijn op het Kenniscongres Betaald Voetbal tot winnaars uitgeroepen van de Fan Awards 2017/’18. De clubs ontvingen deze onderscheiding doordat ze door hun fans het best werden beoordeeld in de categorie stadionbezoek algemeen.

Excelsior mocht de Eredivisie Fan Award mee naar huis nemen. Maar liefst 98,8 procent van de bezoekers van het Van Donge & De Roo Stadion beoordeelde het stadionbezoek als goed of zeer goed. In de Jupiler League werd De Graafschap winnaar van de Fan award. 97,8 Procent van de bezoekers van Stadion De Vijverberg beoordeelde het stadionbezoek als goed of zeer goed. De onderscheidingen werden aan de clubs uitgereikt door Giel Kirkels, manager van het KNVB Kenniscentrum.

Fan Onderzoek 2017/’18

Het Fan Onderzoek is een jaarlijks terugkerend tevredenheid- en behoefteonderzoek onder alle geregistreerde fans van de Nederlandse betaald voetbalorganisaties (BVO’s). Dit jaar werd het onderzoek voor de negende keer uitgevoerd. In het Fan Onderzoek beoordelen fans hun club op basis van onder andere sfeer, entertainment, faciliteiten, catering en maatschappelijke betrokkenheid. Daarnaast geven zij aan waar hun behoeften liggen om zaken als stadionbezoek en informatievoorziening te verbeteren. De verwerking van de resultaten uit het Fan Onderzoek is bijna afgerond en zullen binnen enkele weken worden gepresenteerd aan de clubs.

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven