KNVB Expertise kijkt terug op een geslaagd Kenniscongres Betaald Voetbal

Redactie
KNVB Media
26 maart 2018, 11:45

Afgelopen 7 maart vond het jaarlijkse Kenniscongres Betaald Voetbal plaats op de KNVB Campus in Zeist. De dag stond in het teken van het 10-jarig jubileum van KNVB Expertise. Met ruim 200 aanwezigen van BVO’s werd het een mooie dag vol inspiratie en kennisdeling!

Het congres werd afgetrapt door dagvoorzitter Barbara Barend en de directeur betaald voetbal van de KNVB, Eric Gudde. Na een korte introductie volgde er een ochtendprogramma met plenaire sprekers. Nadat Ben Veenbrink (The Stadium Consultancy) iedereen had meegenomen in een vlucht door de geschiedenis en de toekomst van het stadion, kwam Mark Bradley (The Fan Experience Company) aan het woord over Fan Engagement. Voor de lunch volgde nog een paneldiscussie over de kantoororganisatie van voetbalclubs met Wilco van Schaik (NEC), Toon Gerbrands (PSV) en John Bes (Almere City). Tussen de onderdelen door werd er via ieders telefoon een voetbalquiz op het grote scherm gespeeld.                                            

Nadat er bij de lunch ruimte was voor ontmoetingen tussen medewerkers van BVO’s volgde het middagprogramma. Dit startte met de verschillende breakoutsessies, waarvan de thema’s uiteenliepen van stadionexploitatie tot persoonlijke ontwikkeling van BVO medewerkers. Hierna volgde een presentatie over de uitdagingen en kansen van Bayer 04 Leverkusen door Simon Pallmann (Operationeel Directeur). Na een korte break kwamen de Nederlandse BVO’s zelf aan het woord: Sparta Rotterdam (in-seat ordering), NAC Breda (Samen voor NAC) en FC Twente (resultaatgerichte marketing) kregen de kans hun mooi initiatieven te delen met het publiek in een TED-talk.

De dag werd afgesloten met de finaleronde van de quiz, waar Arno Hovenga naar huis ging met de 1e prijs, en de uitreiking van de Fan Awards. Hier waren Excelsior (Eredivisie) en De Graafschap (Jupiler League) de grote winnaars. Wij kijken terug op een geslaagde dag en hopen u volgend jaar allen weer te verwelkomen!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven