Ontwikkelprogramma voor directeuren betaald voetbal

Redactie
KNVB Media
25 augustus 2020, 9:30

De KNVB start dit najaar met een nieuw ontwikkelprogramma gericht op algemeen en technisch directeuren uit het betaald voetbal. Aanleiding is het hoge verloop onder deze doelgroep, met een gemiddelde zittingstermijn van krap drie jaar.

Directeur betaald voetbal van de KNVB, Eric Gudde, is verheugd met de start van het programma en ziet het als een belangrijke stap in het terugdringen van dit hoge verloop. De lancering van dit ontwikkelprogramma wordt gezien als essentiële stap, omdat het directeuren direct ondersteunt in hun functioneren. Gudde: “Door de deelnemers een jaar lang intensief te begeleiden in dit programma, doen zij ervaringen en inzichten op waar ze normaliter wellicht wel tien jaar voor nodig zouden hebben.”

Individuele leerbehoefte centraal

Door de deelnemers een jaar lang intensief te begeleiden, doen zij ervaringen en inzichten op waar ze normaliter wellicht wel tien jaar voor nodig zouden hebben

De eerste editie van dit programma start eind september en duurt twaalf maanden. De opleiding omvat een combinatie van meerdaagse bijeenkomsten, e-learning via zelfstudie en webinars, intervisie in kleine groepen, 1-op-1 coaching en mentoring. Het programma wordt afgerond met een meesterproef, waarin de deelnemers reflecteren op het eigen leerproces. Gudde: “Door de diversiteit aan activiteiten, is er voldoende ruimte om in te spelen op de individuele leerbehoefte van de deelnemer, of die nou ligt op het gebied van bijvoorbeeld branchekennis of op persoonlijk leiderschap. Daar kunnen we dankzij deze opzet uitstekend op inspelen.”

Partnership KNVB & Peak4

De KNVB organiseert het ontwikkelprogramma voor algemeen en technisch directeuren in het betaald voetbal in samenwerking met Peak4, een partij die veel ervaring heeft met het begeleiden van organisaties, teams en individuen op het vlak van leiderschap en organisatieontwikkeling. In het programma komen experts van binnen én buiten het voetbal aan bod over thema’s als leiderschap, stakeholdermanagement en strategie. In alle onderdelen van het programma staat ervaringsgericht leren centraal. In de eerste editie van dit programma is plaats voor maximaal twaalf deelnemers.

Heb je een vraag over dit programma? Stuur een mail naar expertise@knvb.nl!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven