Terugblik Inspiratiesessies commerciële stadionexploitatie

Redactie
KNVB Media
12 februari 2018, 16:30

Dinsdag 7 en donderdag 9 november organiseerde KNVB Expertise een tweetal inspiratiesessies commerciële stadionexploitatie, welke plaatsvonden bij respectievelijk RKC Waalwijk (voor Jupiler League clubs) en Heracles Almelo (voor Eredivisie clubs). De inhoud van deze bijeenkomsten richtte zich op o.a. hospitality, horeca-exploitatie, stadionexploitatie op wedstrijd- en niet wedstrijddagen en stadionontwikkelingstrajecten.

Voorafgaand aan de inspiratiesessies werd het boekje “casestudies commerciële stadionexploitatie” uitgedeeld waarin vijf casestudies bij Heracles Almelo, SC Cambuur, Willem II, De Graafschap, en AZ zijn beschreven. In deze casestudies wordt besproken met welke facetten de clubs rekening houden tijdens een (ver)nieuwbouwtraject van het stadion, wat de voor- en nadelen voor clubs zijn om de horeca in eigen beheer te hebben of juist uit te besteden, en waarom een club de keuze maakt om een (nieuw) stadion te kopen of te huren?

Daarnaast werd de “Benchmark commerciële stadionexploitatie” voor de Jupiler League en de Eredivisie verspreid. In deze benchmark kan men de o.a. de gemiddelde bezettingsgraad van business seats en skyboxen en het aantal zakelijke relaties van clubs in een bepaalde prijscategorie vinden.

Met in totaal meer dan 60 deelnemers en een gemiddelde beoordeling van een 7,8 zijn wij erg tevreden over de sessies!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven