Leergang Management Betaald Voetbal: terugblik op een geslaagde editie!

Redactie
KNVB Media
19 juni 2018, 9:45

De Leergang Management Betaald Voetbal 2017-2018 zit er op. Bij deze blikken wij terug op alweer de vijfde, geslaagde editie! Het programma stond dit seizoen onder begeleiding van kerndocent Berend Rubingh, aangevuld met sprekers uit het bedrijfsleven en de voetbalpraktijk. De 16 deelnemers van 12 verschillende betaaldvoetbalorganisaties hebben in deze editie op strategisch niveau gewerkt aan hun eigen ontwikkeling en aan die van hun club of organisatie.

Hoe verkrijg ik (meer) inzicht en kennis van de bedrijfstak? In deze opportune voetbalwereld is het cruciaal om kennis te hebben van alle facetten van de BVO’s opdat de gewenste koers gevaren kan worden. Rondom thema’s als positionering, strategie, stabiliteit, stakeholder management, leiderschap en technisch management heeft eenieder progressie geboekt door sessies met clubdirecteuren, professionals uit bedrijfsleven en binnenlandse en buitenlandse ‘Good Practices’.

Zo spijkerde marketing-goeroe Marcel Beerthuizen de cursisten bij op het gebied van positionering van merken in de sport. In het Philips Stadion waren we te gast bij Toon Gerbrands waar de succesvolle directeur van PSV enthousiast sprak over zijn ‘stijl’ als directeur. Bij FC Groningen werd er dieper ingegaan op de structuur die een voetbalseizoen kent. Hoe houd ik mijn club in goede én slechte tijden financieel, juridisch en organisatorisch stabiel? Hans Nijland en Erik Mulder wisten hier op een bijzondere wijze waarde aan te geven. Ook de bijdrages van Henk ten Voorde over persoonlijke leiderschap en van Remco Oversier over het voetbaltechnische beleid bracht veel betekenis aan het totale plaatje. Ten slotte was er in module 6 ruimte voor een gezamenlijke studietrip naar Keulen waarin een bezoek werd gebracht aan de sporthogeschool en FC Köln. In deze module werd bekeken hoe de eerder besproken thema’s in Duitsland in de praktijk gebracht worden.  

Op woensdag 16 mei hebben alle 16 cursisten, na goedkeuring van hun persoonlijke leerdossier, het diploma uit handen van betaald voetbal directeur Eric Gudde en kerndocent Berend Rubingh in ontvangst mogen nemen. We wensen alle cursisten veel goeds toe in het vervolg van hun carrière!  

De Leergang Management Betaald Voetbal is hét opleidingsprogramma voor professionals in het betaald voetbal. Deelnemers aan deze opleiding werken op strategisch niveau aan de ontwikkeling van zichzelf en hun club. Hierbij verkrijgen zij inzicht in de verschillende onderdelen van een BVO. Ben jij werkzaam voor een BVO en enthousiast geraakt? Neem dan contact op via expertise@knvb.nl voor meer informatie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven