SC Cambuur wint Campus Cup 2018!

Redactie
KNVB Media
4 juni 2018, 16:00

Op woensdag 23 mei kruisten 19 teams van de BVO’s, de divisies en de KNVB met elkaar de degens om uit te maken welk team de Campus Cup mee naar huis mocht nemen. Het was de tweede editie van de KNVB Campus Cup, na een succesvolle eerste editie in 2017, waarin uiteindelijk PEC Zwolle met de beker naar huis ging. Ook de tweede editie van de Campus Cup was een waar succes!

In grote getale waren BVO medewerkers naar Zeist afgereisd. Het ene team kwam om te winnen, het andere team voor de gezelligheid en de sfeer. Na eerst een poulefase te hebben gespeeld, splitste het deelnemersveld zich op in knockouts in een Champions League route (alle nummers 1 en 2 uit de poulefase) en een Europa League route (alle nummers drie uit de poulefase). Alle nummers laatst uit de poulefase speelde nog een onderlinge poule, waarin gezelligheid de boventoon voerde.

Hopelijk zien we jullie volgend jaar allemaal weer terug!

Sc Heerenveen wist uiteindelijk de Europa League naar zich toe te trekken, waar Cambuur Leeuwarden in de finale van de Champions League te machtig was voor PEC Zwolle. Wederom een finaleplek voor de Zwollenaren dus, een knappe prestatie! De prestatie van Cambuur was echter nog net wat imposanter, aangezien zij de hele dag slechts met 4 man speelden dus geen wissels hadden. Wel was Gerrit Stellingwerf afgereisd naar Zeist om zijn jongens te coachen en aan te moedigen.

Cambuur gefeliciteerd! Hopelijk zien we jullie volgend jaar allemaal weer terug!


Laatste artikelen

Terug naar boven