Succesvolle eerste UEFA CFM seminar

Redactie
KNVB Media
26 oktober 2018, 9:15

Woensdag 17 oktober 2018 was het dan eindelijk zover, de start van de eerste Nederlandse editie van de UEFA Certificate in Football Management-opleiding op de KNVB Campus in Zeist. Cursisten vanuit heel Europa kwamen deze eerste seminar in Zeist bijeen om te leren over onderwerpen als ‘the Organisation of World Football’, ‘Strategic Management’ en ‘Club Licensing’.

Deelnemer Coen Nieuwpoort licht toe: “De eerste dag was het programma echt gericht op kennismaken. Aan de hand van groepsopdrachten en ijsbreek oefeningen leerde de groep elkaar kennen. De tweede dag gingen we de inhoud in, waarin we leerde over het Europese licensing systeem en kregen we een intro in strategisch management, toegepast op de carriere van Madonna. Erg uniek.”

Naast de internationale vertegenwoordiging van bondmedewerkers uit landen zoals Kosovo, Kazakstan, Wit-Rusland en Moldavië wordt het speelveld grotendeels gedomineerd met bijna 20 medewerkers van diverse BVO’s uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. De cursisten zitten voorlopig niet stil want de opleiding dendert online verder met een drietal modules.

In februari 2019 komt de groep weer bijeen in Zeist voor de volgende seminar welke in het thema staat van ‘Football Marketing en Communication’.

De UEFA CFM is een bedrijfskundige opleiding vanuit UEFA voor medewerkers en managers in het Europese betaalde voetbal en spitst zich toe op het opereren van nationale voetbalbonden.

Laatste artikelen

Terug naar boven