Fanonderzoeken

Sinds het seizoen 2009/’10 organiseert KNVB Expertise in samenwerking met de Eerste en Eredivisie én alle BVO's het Fan Onderzoek. Geregistreerde seizoenkaart- en clubkaarthouders van alle clubs worden in dit onderzoek in de gelegenheid gesteld om hun ervaringen en meningen over hun club te delen. De fans worden bevraagd over (behoeften) op uiteenlopende onderwerpen, zoals waardering sfeer, catering, communicatie, veiligheid en maatschappelijke betrokkenheid.

In het seizoen 2019/'20 werd voor elke BVO de Fan Journey in beeld gebracht waar zowel de behoeftes als waardering werden opgevraagd. Aankomend seizoen 2020/'21 wordt een interessant seizoen i.v.m. de ontwikkelingen betreft Corona. Aan de start van het nieuwe seizoen is de bezetting van het stadion laag door de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Hierdoor wordt het fanonderzoek 2020/'21 anders dan normaal omdat niet alle fans het stadion in kunnen.

Daarnaast voert KNVB Expertise regelmatig andere fanonderzoeken uit zoals onderzoek onder potentiële fans of over fan experience in binnen- en buitenland.

Onderstaand vind je alle openbare fanonderzoeken.

Daarnaast voert KNVB Expertise regelmatig andere fanonderzoeken uit zoals onderzoek onder potentiële fans of over fan experience in binnen- en buitenland.

Onderstaand vind je alle openbare fanonderzoeken.


Terug naar boven