Benchmark Betaald Voetbal

De Benchmark Betaald Voetbal is het allereerste product van KNVB Expertise en de reden dat ons team 12 jaar geleden is opgericht. De Benchmark is opgedeeld in twee producten: het Tabellenboek, een Excel file met vele tabbladen met data over de financiële huishouding van alle 34 BVO’s en de fysieke rapportage, met een visuele weergave van de trends in hoofdlijnen.

Het Tabellenboek biedt de meeste managementinformatie en is via deze link op het communicatieplatform op te halen. Let op, het tabellenboek is alleen op te halen door BVO-medewerkers met de juiste bevoegdheden. Het Tabellenboek geeft o.a. inzicht in de ontwikkeling en opbouw van omzet en bedrijfslasten, een gedetailleerd overzicht van de opbouw van sponsoring, informatie over de ontwikkeling van de bezettingsgraad in de Nederlandse stadions en heel veel meer.

Het benchmark rapport is een gedrukte rapportage, waarin we de lezer meenemen in een aantal van de grootste meerjarentrends in het Nederlandse betaald voetballandschap. Denk aan de ontwikkeling van netto omzet vs bedrijfslasten, de meerjarenontwikkeling op het gebied van sponsoring, of de gemiddelde omzet van Nederlandse BVO’s vergeleken met een aantal vergelijkbare Europese competities. De rapportage sluit af met geïndividualiseerde clubprofielen; een snapshot van de club in het desbetreffende seizoen.

Voor meer informatie, neem contact op met rutger.veenema@knvb.nl  


Terug naar boven