Terugblik online Kenniscongres

Redactie
KNVB Media
15 januari 2021, 16:30

In oktober 2020 organiseerde KNVB Expertise het eerste digitale Kenniscongres Betaald Voetbal ooit. Meer dan 200 medewekers van BVO's en collega's waren online aanwezig en zagen hoe Bas van Veenendaal (presentator Ziggo Sport) de middag opende. De kijker had toegang tot een online platform dat zo was ingericht dat alle deelnemers zelf konden kiezen naar welke spreker zij wilden luisteren.

 De middag begon plenair met een interview met Jan de Jong over de huidige stand van zaken binnen het betaald voetbal. Vervolgens nam Frans Goenee (inspiratiemanager Efteling) het stokje over om te vertellen over het creëren van een beleving voor fans. Na een korte pauze van 10 min kon men kiezen uit drie verschillende sessies: 
1) Een interview met Giel Kirkels en Sander van Stiphout over de uitkomsten van de innovatie Challenge 'Reimagine Football
2) Steven Sedee (Manager Sportsponsoring ING) over de kracht van partnerschap in de sport
3) Kieren Maguire (auteur 'The Price of Football) over de financiële situatie van clubs 

Na bovenstaande presentaties had men de keuze tussen Bob van Oosterhout (directeur Triple Double) over vercommercialisering van MVO-activiteiten voor clubs óf aansluiten bij een sessie voor financiëel medewerkers over de wat de risico's en kansen zijn voor clubs om door de crisis heen te komen. 

De middag werd afgesloten met een plenaire presentatie verzorgd door Bart Wiley ( Seattle Sounder FC) over het binden en enthousiasmeren van fans in de VS. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven